Всі статті

Характеристика англійської мови

Чим краще ви усвідомлюєте з чим ви працюєте і чим ясніше ви бачите, які результати має процес оволодіння новою мовою, тим більш плідними будуть ваші зусилля. Саме тому, ми зібрали усі важливі характеристики англійської мови в одному місці. А щоб краще проілюструвати деякі аспекти, ми порівняємо англійську та німецьку мови.

Англійська – це дуже проста мова. В середньому слово англійською мовою коротше, ніж його німецький еквівалент. Така закономірність існує тому, що дієслова, іменники та прикметники в англійській мові не мають закінчень. Але не забувайте, що у третьої особи є суфікс –s в теперішньому простому часі, наприклад «He speaks.» - «Він говорить.» Крім того, в англійській мові зустрічається набагато більше слів, що складаються з 3-4 букв, ніж у німецькій.

В англійській не існує форм «Du» або «Sie» - ідіом, що викликають труднощі для усіх, хто вивчає німецьку мову. Дані форми демонструють вибір між формальним «Sie» - «Ви» або дружнім «Du» - «Ти» при зверненні до людей.

В англійській мові майже немає відмін і дієвідмін, тому у тих, хто хоче вивчити більш прості, але граматично правильні речення, не виникає зайвих труднощів.

В німецькій мові існує 19 еквівалентів англійського присвійного займенника «your» («ваш, твій»). В англійській мові є лише один визначений артикль, а в німецькій їх три. Більшість англійських слів мають декілька значень, що може бути перевагою для тих, хто вивчає мову, адже в залежності від контексту змінюється значення слова, а відповідно і значення усього речення. Однак, це іноді може й трохи плутати початківців.

Іменники в англійській мові не пишуться з великої літери, крім винятків:

В англійській мови також є багато омонімів. Омоніми – це слова з однаковою вимовою, але з відмінностями при написанні. Вони, звичайно, мають різні значення.

Приклади:

meet/meat, by/buy/bye, son/sun, waste/waist, through/threw, write/right, our/hour, then/than, here/hear.

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис