Всі статті

Іспити на знання англійської мови – TOEFL, IELTS, PTE & TOEIC: відмінності

TOEFL

Цей іспит, відомий як тест на знання англійської мови, як іноземної (Test of English as a Foreign Language), в наш час є найбільш поширеним серед не носіїв англійської мови. Складання TOEFL часто є однією з вимог при вступі в більшість коледжів та університетів США, Канади та інших англомовних країн. Крім того, урядові установи, ліцензуючи органи, підприємства або стипендіальні програми також можуть вимагати сертифікат складання TOEFL. Індивідуальний бал TOEFL дійсний протягом двох років, а після цього терміну підлягає повторній оцінці.

Сам TOEFL був вперше проведений у 1965 році, і з тих пір його пройшли більше 23 мільйонів студентів. Існує дві найбільш поширені форми тесту: Інтернет-тест (IBT) та паперовий (PBT). Тест IBT складається з чотирьох розділів: читання, аудіювання, говоріння та письмо. PBT також складається з чотирьох розділів: аудіювання, структура та письмова форма, розуміння прочитаного та письмо.

Підготуватися до TOEFL онлайн ↗

IELTS

Також відома як Міжнародна система тестування з англійської мови(International English Language Testing System), IELTS знаходиться під керуванням екзаменаційного центру ESOL Кембриджського університету, міжнародної програми розвитку освіти Британської ради. Існують дві основні версії IELTS: академічна версія(Academic) і версія для загального навчання(General Training). В цілому, академічна версія зорієнтована для студентів, які хочуть вступити до університету та інші вищі навчальні заклади, а також для медичних працівників, таких як лікарі та медичні сестри, яким необхідно працювати або навчатися в англомовних країнах. Версія для загального навчання призначена для тих, хто хоче отримати досвід роботи або імігрувати.

Подібно до TOEFL, результати IELTS дійсні протягом двох років. Хоча і академічна, і загальна версії тесту відрізняються за змістом, їх структура однакова і складається з трьох частин: слухання (40 хвилин), читання (60 хвилин) і письмо (60 хвилин). Рівень володіння мовою визначається відповідно до оцінки, починаючи від високої оцінки «Досвідчений користувач» до найнижчої оцінки «Не користувач». Трьома найкращими за результатами складання тесту країнами є Китай, Індія та Пакистан.

Підготуватися до IELTS онлайн ↗

PTE

Новий тест Пірсона з англійської мови (The New Pearson Test of English - PTE) був вперше проведений у жовтні 2009 року. Його основні відмінності від TOEFL полягають у:

Подібно до TOEFL, тест Пірсона з англійської мови (PTE) буде перевіряти ваші знання у всіх чотирьох розділах: читання, письмо, слухання і розмова.

Підготуватися до PTE онлайн ↗

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис

TOEIC

TOEIC це акронім, що означає «Test of English for International Communication» – тест з англійської мови для міжнародного спілкування. Як зазначено на офіційному сайті TOEIC: «TOEIC – це тест з англійської мови, розроблений спеціально для оцінки повсякденних навичок англійської мови людей, які працюють в міжнародному середовищі». Система балів коливається від 10 до 990 балів, а сам тест триває дві години і включає в себе: множинний вибір, тестування сприйняття англійської на слух та розуміння.

TOEIC надає сертифікати тим, хто проходить тестування. Дані сертифікати мають різний колір, що відрізняють спектр навичок атестованої особи. У 2006 році був випущений новий TOEIC з більшим об’ємом текстів для читання, а також даний тест був проведений для британських, австралійських та новозеландських англомовних громадян, тоді як у попередньому тестуванні брали участь лише американці.

Підготуватися до TOEIC онлайн ↗