Всі статті

Англійська мова у світі: скільки країн говорять англійською?

Якщо ви говорите англійською, ви можете спілкуватися з людьми на шести континентах.

Англомовні люди є від північної частини Канади до південного краю Африки і всюди між ними.

Це чудова новина для тих, хто вивчає англійську мову!

Ви вивчаєте справді глобальну мову, яка розширить ваші особисті та професійні зв'язки по всьому світу.

Спочатку потрібно визначити, що означає "англомовна" країна.

Згідно з даними Університету Шеффілда, існує 18 країн, де більшість населення говорить англійською мовою як рідною. До них належать країни по всьому світу: від Канади до Багамських островів і Австралії.

Це число далеко не повне, оскільки воно не включає країни, де англійська є офіційною мовою, але не основною розмовною. Понад 50 країн офіційно визначили англійську як офіційну мову, але в багатьох з них — наприклад, у Камеруні — не всі насправді говорять цією мовою у повсякденному житті.

У деяких країнах англійська є де-факто офіційною мовою. Це означає, що вона є основною мовою повсякденного життя та роботи, хоча офіційно не визначена як офіційна мова. Наприклад, у США немає офіційної мови, але англійська є де-факто офіційною мовою.

Нарешті, є багато інших країн, де англійська мова використовується як менш поширена. Іншими словами, лише частина населення говорить нею або вона використовується лише в певних контекстах, наприклад, у школі чи туристичних місцях.

Англомовні країни в Америці

Як ми вже згадували вище, США не має офіційної мови, але більшість населення говорить англійською, і вона використовується в освіті та державних справах.

Канада є іншою основною англомовною країною в Америці, хоча французька мова є другою офіційною мовою країни, і значна частина населення володіє обома мовами.

Багато країн Карибського басейну також говорять англійською мовою. Ось країни та території, де англійська є офіційною мовою:

Варто зазначити, що хоча англійська є офіційною мовою, багато людей, які живуть у цих країнах, не розмовляють англійською, і можуть переважно спілкуватися іспанською, французькою, креольською французькою або іншими мовами у своєму повсякденному житті.

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис

Англомовні країни в Європі

Чи знали ви, що 90% європейських школярів вивчають англійську мову на якомусь етапі своєї освіти? Проте це не означає, що вони володіють нею вільно у дорослому віці.

Існує кілька країн і територій в Європі, де англійська є основною мовою або офіційною мовою. Це:

Англомовні країни в Азії

В Азії є кілька країн, де англійська є офіційною або де-факто офіційною мовою, навіть якщо вона не є основною. Це:

В Індії, Пакистані та Філіппінах англійська є офіційною мовою, хоча в основному використовується в уряді та освіті. У Сінгапурі англійська є офіційною мовою і широко розповсюдженою.

Тепер, коли ви знаєте, скільки країн говорить англійською, настав час практикувати власну англійську! Сподіваюся, цей список допоможе вам знайти мотивацію для навчання, адже знання мови відкриває двері до подорожей у багато різних країн по всьому світу. Багато людей вивчають англійську мову, тож ви не самотні, коли практикуєте спілкування та читання англійською мовою, готуючись додати її у своє повсякденне життя.