Всі статті

4 кроки для миттєвого покращення вашої англійської вимови

Оволодіння правильною вимовою – це одна з найважчих речей у вивченні будь-якої нової мови. Використовуйте ці 4 кроки, щоб підвищити вашу впевненість вже сьогодні!

1. Слухайте дуже уважно

Ви не зможете покращити свою вимову, лише читаючи англійською. Ви повинні почути слова, вимовлені вголос. Використовуйте подкасти, аудіокниги або музику. Прислухайтеся до того, як носій мови проговорює кожне слово. Практикуйте імітацію акценту мовця. Існує багато аудіо/відео уроків, які спеціально розроблені, щоб допомогти вам працювати над своєю вимовою.

2. Слухайте себе дуже обережно

Одна справа почути невеликі відмінності в акцентах носіїв мови, але набагато важче скопіювати їх у своїй промові! Відмінний спосіб зробити це - записати як ви розмовляєте англійською мовою та прослухати. Які слова досі звучать так, ніби ви говорите їх вашою рідною вимовою? Чи можете ви визначити, що саме у вашій вимові звучить не так?

3. Зверніть увагу на наголос та інтонацію

Як правило, більшість слів англійської мови мають наголос на другий чи наступні склади. Тому, якщо ви намагаєтеся сказати нове слово, то безпечніше спробувати саме цей варіант. Однак, не всі слова слідують тій самій схемі. Англійські слова часто можуть змінювати своє значення в залежності від того, який склад ви наголошуєте. Наприклад, візьмемо слово "present ". Коли ви вимовляєте його як "PREsent", це означає або подарунок (“I brought you a present for your birthday” - "Я приніс тобі подарунок на день народження"), або що хтось/щось є в кімнаті (“She was present at the meeting” - "Вона була присутня на зустрічі"). Коли ви вимовляєте його як «preSENT», воно стає дієсловом, що означає показати чи дати комусь щось (“I would like to present my new painting.” – ”Я хотів би представити свою нову картину”). Дійсно важливо робити правильний наголос, щоб звучати добре.

4. Зосередьтеся на “Minimal Pairs” (“мінімальних парах”)

Багато слів англійською мовою виглядають так, ніби вони повинні римуватися або мати подібне звучання, але це не так. Різні літери або приголосні звуки можуть бути майже однаковими у вашій рідній мові, але для англійського вуха вони суттєво відрізняються. Вони називаються мінімальними парами, і навчитися розрізняти їх дуже важливо для вдосконалення своєї вимови. Для початку, спробуйте прослухати цей чудовий урок з LetThemTalkTV: 15 MINIMAL PAIRS. Do you know the right pronunciation?

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис