Всі статті

Як вивчити англійську мову, розмовляючи вдома: 5 цікавих і простих ідей

Навіщо вивчати англійську з дому?

5 цікавих і простих способів вивчити англійську мову вдома

1. Спілкуйтеся з друзями онлайн

Що може бути краще для практики розмовної англійської мови за навчання зі своїми друзями? Замість того, щоб спілкуватися з ними за допомогою клавіатури, чому б просто не зробити голосовий або відеодзвінок? Таким чином, ви зможете практикувати свою розмовну англійську мову. Це буде хорошою практикою як для них, так і для вас.

2. Зателефонуйте в службу підтримки

Вам не потрібно мати реально існуючі питання або скарги, щоб зателефонувати в службу підтримки клієнтів. Але заради того, щоб навчитися говорити англійською, уявіть, що вони у вас є. У більшості великих міжнародних компаній будуть англомовні представники. Розглядайте це як безкоштовний урок англійської.

Один із варіантів, як це зробити – задати питання стосовно їх продукції:

Hi, I recently bought your anti-aging skin cream. I like it, but I find it too oily for my skin, would you recommend anything else?

Далі ви можете продовжити розпитувати про іншу їхню продукцію, також ви можете продовжити розповідати, які саме товари ви шукаєте.

Якщо ви не хочете запитувати про продукцію, ви завжди можете запитати про їх політику щодо повернення коштів або товару. В цьому випадку ви можете почати з наступного:

I recently bought a shirt, but it doesn’t fit right. What’s your return policy?

Таким чином, ви вже почали розмовляти з представником служби підтримки.

3. Записуйте себе

Записуючи себе, вам буде простіше дізнаватися про ваші помилки у вимові. Щоб записати себе, ви можете використовувати свій смартфон, планшет або навіть ноутбук.

Просто почніть з пошуку фрагмента, який ви хотіли б прочитати, далі відкрийте програму для звукозапису на вашому пристрої та почніть записувати себе.

Власне запис власного голосу – це тільки перший крок. Більш важливим кроком являється перевірка правильності вимови слів.

Продовжуйте записувати свої англомовні сесії вдома, поки не доведете до ідеалу фрагмент, який ви начитуєте. Після цього ви можете перейти до іншого фрагменту, і кинути виклик більш «просунутій» лексиці.

4. Заучуйте напам'ять діалоги з своїх улюблених кінофільмів

Можливо, у вас є декілька улюблених фільмів, які вам подобається передивлятись знову і знову. Цього разу ви можете насолодитися ними ще сильніше, розмовляючи так, ніби ви теж є частиною фільму. Говоріть разом з акторами і не забувайте говорити з емоціями.

Ми пропонуємо вам ці класичні американські кінофільми, які ви можете подивитися пізніше, якщо у вас немає інших варіантів. Крім того, якщо вам складно розпізнавати слова, які вони вимовляють, ви завжди можете знайти транскрипт фільму.

Транскрипт – це повний сценарій фільму. Так, ви можете стежити по ньому за діалогами. Наприклад, якщо ви хочете вимовити рядки Тома Круза з фільму «Декілька хороших хлопців», просто введіть «Декілька хороших хлопців транскрипт» в поле пошуку Google.

5. Створіть аудіо блог

Аудіоблог – це свого роду блог з подкастів, де ви записуєте себе для того, щоб інші це почути. Ви можете говорити про все, що хочете: рецензії на фільми, ділитися історіями, висловлювати свою думку і т. п. Після запису подкастів ви можете завантажити їх в свій блог та надати іншим людям можливість почути те, що ви хочете сказати.

Якщо у вас є англомовні друзі, попросіть їх дати конструктивні відгуки. Це означає, що вони нададуть вам поради по вимові, похвалу та способи як покращити вашу англійську.

як вивчити англійську, розмовляючи вдома

Щоб створити аудіоблог, почніть з безкоштовного блогу (спробуйте Blogger або Tumblr). Після цього, використовуйте будь-яку наявну програму для звукозапису, записуючи файли зі своїми промовами. Завантажуйте їх в ваш блог і публікуйте пост. Вуаля!

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис