Всі статті

10 порад щодо самостійного вивчення англійської мови вдома

Вам не потрібно жити в англомовній країні, щоб вільно володіти англійською мовою. Якщо ви маєте розумний підхід щодо вивчення англійської мови, вам навіть не потрібно залишати рідне місто. Скористайтеся цими 10 основними порадами, щоб покращити свою англійську мову, навіть не виїзжаючи з міста.

1. Оточіть себе англійською

Вам не потрібно бути в англомовній країні, щоб оточити себе англійською. Знайдіть способи зробити англійську частиною свого повсякденного домашнього життя, наприклад, пишіть список покупок, читайте газети, слухайте радіо, пишіть щоденник англійською або слухайте англійську на мобільному телефоні під час подорожі на роботу.

2. Почніть товаришувати з англомовними людьми

Навіть якщо ви не живете в англомовній країні, скоріше за все, поруч живе багато іноземців. Знайдіть способи познайомитись із носіями англійської мови: відвідайте закордоні бари та ресторани, приєднайтесь до спортивних та соціальних клубів, або організацій мовних обмінів. Ви навіть можете стати гідом на волонтерській основі в місцевій туристичній організації, щоб мати можливість зустрічати англомовних людей з усього світу.

3. Знайдіть партнерів для навчання

Вам не потрібні носії мови, щоб практикувати свою англійську. Знайдіть партнера для навчання або створіть англійський клуб та регулярно збирайтесь, щоб розмовляти англійською. Ви зможете мотивувати один одного, і ви будете навчатись самі, допомагаючи іншим у їх проблемах.

4. Використовуйте автентичні матеріали

Звичайне читання англійської мови в підручниках може стати нудним. Спробуйте читати тексти англійською мовою, написані носіями мови для них самих. Спочатку це буде викликом, але, як тільки ви це зробите, вам стане набагато цікавіше. Якщо ви не можете знайти книги чи журнали англійською, використовуйте Інтернет, щоб читати новини англійською мовою щодня.

5. Заходьте в Інтернет

Заходьте в Інтернет, і контактуйте з людьми з усього світу. Приєднуйтесь до чатів або форумів, пройдіть онлайн-курс англійської мови або знайдіть друга по переписці, щоб практикувати свою англійську мову, вивчаючи іншу культуру. У соціальних мережах простіше, ніж будь-коли, залишатися на зв’язку з друзями з усього світу.

6. Поставте собі реалістичні цілі

Дайте собі причину вчитися: можливо ви хочете отримати підвищення кваліфікації, чи маєте бажання поспілкуватися зі своїми закордонними колегами, або вчитися за кордоном, чи можливо бажаєте провести наступну відпустку в англомовній країні? Поставте собі короткострокові та довгострокові цілі та слідкуйте за прогресом.

7. Слухайте справжню англійську

Тренуйте вухо, слухаючи розмовну англійську з нормальною швидкістю, навіть якщо ви не все розумієте. Також практикуйте прослуховування, не бачачи написаного тексту, та не бійтеся переслуховувати по кілька разів, щоб вловити якісь цікаві чи незвичні слова. Легко знайти безкоштовні англійські подкасти в Інтернеті, а інформаційні агенції в більшості англомовних країн безкоштовно надають аудіо та відео новини для перегляду.

8. Знайдіть цікаві способи вивчення нових слів

Якщо ви любите співати, то знайдіть слова зі своїх улюблених англійських пісень. Або якщо ви гарно запам’ятовуєте побачене, напишіть нові слова на клейких листівках та розклейте їх по всьому будинку. Складіть цікаві нескладні речення або намалюйте невеликий малюнок поруч із новим словом, щоб допомогти собі його запам'ятати.

9. Дізнайтеся про культуру

Дізнайтеся про людей та культуру англомовних країн. Вивчення мови - це не лише граматика та лексика: це спілкування з людьми, які мають різні способи як мислення, так і мовлення!

10. Що б ви не робили, веселіться!

Вивчення мови вимагає роботи, але ви будете краще її виконувати, якщо вам це подобається. Грайте в ігри, вирішуйте кросворди, співайте пісні, читайте комікси і не переживайте, що можете допуститися помилки - помилки є шляхом до кращого навчання!

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис