Всі статті

Прості способи покращити і розширити словниковий запас: 5 порад щодо вивчення нових англійських слів

Шукаєте поради щодо покращення словникового запасу? Намагаєтесь розширити і урізноманітнити свій словниковий запас для шкільного або особистісного зростання? Ключовим фактором тут є ваша готовність до регулярного вивчення нових слів.

Навіщо розширювати свої знання та словниковий запас? Ви зможете спілкуватися (розмовляти і писати) більш чітко і лаконічно, люди краще вас розумітимуть, поліпшиться сприйняття вас як розумної людини (і реальність цього). Крім того, вивчення нових слів – це захоплююче заняття, яким ви можете навіть займатися з оточуючими. Запросіть свого друга, члена сім'ї або сусіда по кімнаті приєднатися до вивчення нових слів разом з вами.

У цій статті розглядаються 5 простих способів поліпшити словниковий запас і вивчити нові слова.

1. Читати, читати і ще раз читати

Чим більше ви читаєте – особливо романи і літературні твори, плюс журнали і газети – тим з більшою кількістю слів ви будете стикатися. В процесі читання і виявлення нових слів поєднуйте намагання дізнатися значення з контексту речення з пошуком визначення в словнику.

2. Тримайте словник під рукою

Коли ви стикаєтесь з новим словом, шукайте його в словнику, щоб дізнатися як його вимову, так і його значення. Потім переходьте до тезаурусу і знаходьте схожі слова і фрази – а також протилежні їм по значенню (синоніми і антоніми відповідно) – та вивчайте тонкощі їх вживання.

3. Ведіть журнал

Хорошою ідеєю буде зберегти поточний список нових слів, пройдених вами, щоб ви могли повернутися до цього списку і поступово додавати їх до свого повсякденного словникового запасу. Крім того, ведення журналу всіх ваших нових слів може забезпечити позитивне підкріплення, яке сприятиме вивченню ще більшої кількості слів, особливо коли ви побачите, скільки нових слів ви вже вивчили.

4. Грайте в ігри

Ігри в слова, які вимагають від вас зусиль і допомагають вам відкривати нові значення і нові слова – це відмінний і цікавий інструмент для розширення словникового запасу. До таких ігр належать кросворди, анаграми, сканворды, ігри «Скрабл» і «Богл».

5. Розмовляйте з іншими

Звичайне спілкування з людьми допоможе вам дізнатися та засвоїти нові слова. Як і у випадку з читанням, коли ви почуєте нове слово, не забувайте записати його, щоб потім можна було його вивчити, далі повільно додавайте це нове слово до свого словникового запасу.

Заключні думки щодо поліпшення і розширення словникового запасу

У ваших руках знаходиться ключ до ширшого словникового запасу. Використовуючи поради, викладені в цій статті, ви повинні просунутися досить сильно в знайомстві з новими словами та їх вивченні, розширюючи словниковий запас і покращуючи свою англійську.

І нарешті, пам'ятайте, що ви повинні практикуватися, вставляючи ваші нові слова в письмо та усне мовлення, інакше ви ризикуйте не зберегти їх в своєму мозку. Використовуйте вправи на повторення, коли запам’ятовуєте слово вперше – також зверніть увагу на інші методи вивчення, такі як картки с написами, запис

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис