Всі статті

8 ефективних інструментів та порад для самостійного вивчення англійської мови

Настав час запитати себе: Наскільки ви впевнені у собі? Ваша відповідь має бути: Я повністю впевнений у собі. Якщо це правда, то Ви безсумнівно зможете вивчити англійську мову самостійно! І це здорово! Тому що куди б ви не вирушили, англійська мова буде найкращою зброєю (інструментом) для спілкування з іншими людьми. Якщо Ви достатньо впевнені в собі, то Ви зможете організувати своє навчання саме так, як подобається Вам та не витрачати купу грошей на дорогі курси з навчання англійської мови та величезні підручники.

Навіщо намагатися самостійно вивчати англійську?

Багато людей відчувають себе невпевнено та нервово вивчаючи англійську мову самостійно. Але ви швидко зрозумієте, що всі необхідні ресурси можна знайти вдома. Правда в тому, що мережа інтернет є не тільки найкращим джерелом для вивчення англійської мови, але і найпростішим способом навчатися дома у будь-який вільний час. Вам навіть не потрібно залишатися вдома весь час для навчання. Якщо у Вас є ресурси, які Вам потрібні, то Ви можете взяти їх з собою і вчитися там, де Ви хочете. Найкраще є те, що Ви можете навчатися у своєму власному темпі, тобто нема потреби слідувати урокам вчителя або орієнтуватись на досягнення ваших однокласників. Ви зможете навчатись в зручному для Вас темпі, що буде набагато ефективніше у вивченні мови.

8 способів мотивувати себе на самостійне вивчення англійської мови

Отже, з чого почати самостійну мандрівку у вивчення англійської мови? По-перше, Ви повинні знайти спосіб, який буде найзручнішим для Вас, та в той самий час буде приносити Вам насолоду. Це має мотивувати Вас на початку, а з часом Ви станете готові використовувати інші методи самостійного вивчення англійської мови. Ось 8 способів, щоб почати сьогодні:

1. Слухайте музику та вивчайте слова пісень

Всім подобається слухати музику. Однак, для того, щоб вивчити англійську мову, необхідно зробити наголос на прослуховуванні англійських пісень. Які Ваші улюблені пісні на даний момент? Вам подобається Ed Sheeran чи Maroon 5? Практикуватися найкраще на популярних піснях , тому що їх Ви будете чути скрізь: у своєму авто, в магазині або у торгівельному центрі. Також Ви можете почути їх онлайн на англійських радіостанціях. Що стосується музичного жанру, то краще уникати року та репу, тому що тексти можуть бути занадто швидкими та погано розбірливими на слух.

2. Дивіться відео про щось цікаве для Вас англійською мовою

Перегляд інтерв'ю та коментарів допоможе Вам ознайомитися з розмовною англійською, Ви зрозумієте як ви повинні спілкуватися з іншими людьми. Це не повинні бути формальні інтерв'ю чи коментарі. Можливо, Вам цікаві нові технології та Ви хочете дізнатися більше про конкретну модель смартфону? Чому б не переглянути огляд? Наприклад, Ви можете подивитися огляд Apple iPhone 8 vs Samsung Galaxy S8. Якщо Ви любите кіно, то Ви можете дивитися інтерв'ю улюблених акторів і актрис. А як щодо перегляду True or False with Johnny Depp? Не має значення коли інтерв'ю або огляд були зняті, головне, що Ви слухаєте та навчаєтесь справжній розмовній англійській мові.

3. Дивіться англійські фільми та телевізійні шоу

Перегляд фільмів та телевізійних шоу англійською мовою також допомагає поліпшити рівень говоріння та розуміння мови. Ви зможете почути як люди розмовляють один з одним, використовуючи найсучасніші форми англійської мови. Це допоможе Вам вивчити часто використовувані сленгові терміни, англійські ідіоми та фрази , що дозволить значно розширити свій словниковий запас. Якщо Вам важко зрозуміти мову акторів, то спробуйте спочатку дивитись фільми з субтитрами. Після того, як Ви ознайомитися зі словами, спробуйте видалити субтитри та перевірити свої знання англійської мови.

4. Перевірте свої знання граматики за допомогою онлайн тестів

Однією з можливих проблем при самостійному навчанні є те, що Ви можете допускати помилки та не здогадуватися про це. З іншого боку, саме тому самостійне вивчення англійської мови таке захопливе. Перевіряти себе потрібно декілька раз, постійно запитуючи себе "Чи я прав?". Один простий спосіб перевірити свої знання англійської мови це пройти безкоштовні онлайн тестування. Це дозволить перевірити ваші знання граматики, знання правил побудови речень, розуміння мови та багато іншого. Проходьте такі тести раз на тиждень або місяць, щоб переконатися, що Ви на вірному шляху.

5. Спілкуйтеся з друзями онлайн

Спілкування з друзями онлайн - це цікавий спосіб самостійного вивчення англійської мови, навіть не усвідомлюючи цього. Відмінність цього способу від розмови з вчителем, або навчання в класі, або навіть використання англійської мови на роботі, у тому, що спілкування відбувається в розслабленій обстановці, що робить мову дуже легкою для сприйняття. Ви можете спілкуватися у програмі Messenger Facebook, через Twitter або навіть через WhatsApp голосові дзвінки. Спілкування - це дивовижний спосіб вивчити англійську мову, тому що Ви практикуєте те, що вивчили у невимушеній, безстресовій обстановці. Через письмове спілкування ви отримуєте можливість перевірити граматичні помилки, перш ніж натиснути на кнопку enter . А онлайн голосові дзвінки допоможуть практикувати Вашу розмовну англійську мову. Крім того, спілкування з друзями англійською мовою це завдання, яке дуже мотивує. Ви зможете не тільки довести друзям, що рівень вашої англійської стає вищим, але також відчуєте задоволення від того, що Ви можете вільно розмовляти англійською мовою зі своїми друзями в будь-який час.

6. Читайте електроні книги, статті, інтернет-журнали

Читання, так само як і прослуховування, дуже важливе при вивченні англійської мови. Читання та прослуховування загострюють розум та тренують думати англійською. Не носії англійської мови завжди перекладають текст спочатку на рідну мову в своєму розумі, що викликає затримку у відповіді. Однак, якщо розум натренований думати англійською, то людині буде простіше розуміти та говорити англійською мовою. Чим більше Ви читаєте, тим більше структур речень, нової лексики, шаблонів формальних та повсякденних фраз Ви отримуєте. Це означає, що у Вас є з чого обирати, коли Ви починаєте розмовляти англійською мовою. Інтернет - це скарбниця англійських електронних книг, статей та журналів. Знайдіть ресурс з темою, яка Вас дійсно цікавить. Вам подобається кулінарія, садівництво або читати про відносини? Ви можете читати все, що Ви хочете, тому що кожне нове вивчене або старе повторене слово додаються до Ваших знань і є дуже хорошою практикою.

Почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!

Створіть безкоштовний обліковий запис та почніть вивчати англійську мову вже сьогодні!
Створити обліковий запис

7. Пишіть про щось, про що Ви думаєте

Зрештою, Вам доведеться застосувати на практиці те, чому Ви навчилися шляхом самостійного вивчення. Це відмінний шанс почати писати про щось своє. Це не повинна бути опублікована стаття в інтернеті, Ви можете просто почати з особистого щоденника. Це дозволить зібрати всі знання разом: граматику, словниковий запас та загальне розуміння. Після написання, не соромтеся перевірити свою роботу на наявність помилок. Для цього збережіть Ваш твір у файлі та використовуйте програму перевірки граматики для пошуку помилок та похибок у вашій роботі.

8. Розмовляйте англійською скрізь

Практикування і вивчання англійської мови не повинно бути лише дома або з людьми, яких ви знаєте. Якщо ви знаходитесь в англомовній країні, і Ви збираєтеся в торгівельний центр, щоб знайти конкретний продукт, то поговоріть з продавчинею англійською мовою, та не нервуйте! Щоб підготуватися, перед тим як Ви вийдете з дому, подивіться всі необхідні слова, які можуть бути потрібними для того, щоб поставити питання та купити потрібний товар, у словнику. Це допоможе Вам пояснити, що Ви хочете, а також допоможе Вам зрозуміти відповіді, які Ви почуєте. Якщо Ви запитуєте про послугу або товар через телефон, то також розмовляйте англійською. Наскільки це можливо, спробуйте говорити англійською усюди, де Ви знаходитесь і куди йдете, навіть якщо людина, до якої Ви звертаєтесь розмовляє англійською не дуже вільно. Вся справа в спілкуванні!

Процес самостійного вивчення англійської мови

Не зрозумійте мене неправильно, самостійно вивчати англійську мову не легко, але однозначно можливо. Наполеглива праця і рішучість допоможуть здолати всі труднощі на шляху. Постійно підбадьорюйте, підтримуйте, мотивуйте та нагадуйте собі, чому Ви хочете вивчити англійську. Уявне встановлення цілей також додасть вам сил. Ви можете встановити щотижневі цілі для себе, наприклад, вчити 20 нових слів на тиждень або мати одну розмову чистою англійською мовою з другом. Це має допомогти Вам залишатися мотивованим. Ви можете зробити це! Повірте!